ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
loading..

Όλοι με όλους, όλοι για όλους!
Όταν το 2009, στην αυλή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, γεννιόταν αν καινούργιο άθλημα-παιχνίδι, με σκοπό να ξεπεραστεί ευχάριστα το πρόβλημα της συνεχούς βροχής στην πόλη, κανένας δεν φανταζόταν αυτό που θα επακολουθούσε. Έκτοτε, μπήκε πολύ…νερό στ’ αυλάκι του Run and Out.
Οι διακρίσεις πολλές, αλλά μία η σημαντικότερη. Η αγάπη των ίδιων των παιδιών και ο λόγος που το Run and Out συνεχίζει να υπάρχει ακόμα. Και θα υπάρχει όσο το κρατάει στη ζωή το οξυγόνο των μικρών του φίλων.
Με την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, όλα είναι έτοιμα για το διήμερο των αγώνων, που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουνίου 2015, στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλας.
Κοντά του και όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που ασχολούνται μ’ αυτό και όλοι οι γονείς και κηδεμόνες, που… «ανατράφηκαν» απ’ τα ίδια τα παιδιά τους, ως οι φίλαθλοι του αθλήματος. Επίσης και κάποιες επιχειρήσεις, που ανέλαβαν το οικονομικό κόστος σε καιρούς χαλεπούς και το ευχαριστώ είναι το λιγότερο. Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη Α.Ε.» αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μεγάλη βοήθεια και ανάσα, παρέα με την εταιρία «Viozois S.A.». Οι δυο τους είναι οι οικονομικοί και όχι μόνο «αιμοδότες», που στηρίζουν την όλη προσπάθεια ουσιαστικά και διακριτικά συνοδεύουν το ταξίδι μας, με πολλή αγάπη και διάθεση.
Στο επικοινωνιακό κομμάτι συναντάμε την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών Ευρώπης (AIPS EUROPE), που από πέρσι ανέβηκε στο «τρένο», για να το φτάσει και εκτός συνόρων. Ήδη έχει προτείνει το run and out για Ευρωπαϊκό βραβείο fair play και του χρόνου θα το οδηγήσει στα παγκόσμια βραβεία του Αμπού Ντάμπι. Στην παρέα των ΜΜΕ το «Σουτ» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Δωδώνη Super-Fm». Η μεγάλη παρέα μας συμπληρώνεται απ’ την εταιρία «Mindtrap», το γραφείο του Φώντα Βρόσγου, την «Εκτυπωτική Ηπείρου», το ασημουργείο Γκόλας και την εταιρία «P LINE» t-shirts. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ πρέπει να δοθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού των Ιωαννίνων, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, όπως και στη διοίκηση του ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλας για την παραχώρηση του χώρου.

Η μεγάλη καινοτομία

Για πρώτη φορά φέτος, το άθλημα κάνει το πρώτο άνοιγμα και εκτός των εν Ιωαννίνοις συνόρων. Τρία σχολεία άλλων Νομών, θα δώσουν το παρόν στους αγώνες. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Ν. Καβάλας, το Δημοτικό Σχολείο Μαντουκιού Ν. Κέρκυρας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου Αθηνών. Σε καιρούς δύσκολους, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Σχολείων σε συνεργασία με τους διευθυντές, τον σύλλογο διδασκόντων και τον αντίστοιχο γονέων και κηδεμόνων του κάθε σχολείου αποφάσισαν και τόλμησαν να παλέψουν με όλα τα πιθανά προβλήματα και να δώσουν στα παιδιά τους μια ευκαιρία να γνωρίσουν κάτι διαφορετικό, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση-πρόκληση αποδεικνύουν ότι γι’ αυτούς πάνω και πέρα απ’ όλα σημαντικό είναι η χαρά και η ευχαρίστηση των παιδιών.
Όλα όμως θα κριθούν στο γήπεδο, ή μήπως όχι; Το σλόγκαν του run and out ήταν απ’ την αρχή ότι είναι ένα παιχνίδι που έχει μόνο νικητές. Το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια και θα το κάνει πιο εμφατικό φέτος….
…Το σλόγκαν φέτος είναι το «όλοι με όλους, όλοι για όλους» κι αυτό έχει ένα βαθύτερο νόημα. Το σύστημα αγώνων προβλέπει ότι όλα τα σχολεία θα παίξουν με όλα τα…υπόλοιπα σχολεία, χωρίς να αναδειχθεί ένας πρωταθλητής. Λογικό αφού πρωταθλητές θα είναι όλοι!  Η απόφαση είναι να σταλεί ένα μήνυμα ομαδικής προσπάθειας και διάθεσης, όπου το αποτέλεσμα να έχει την μικρότερη αξία και το σημαντικό να είναι αυτό που ονομάζεται «ευγενής άμιλλα» και ενότητα. Όπως πάντα τα κύπελλα και τα μετάλλια θα είναι ίδια για όλους και στο τέλος αυτής της γιορτής οι αναμνήσεις και οι εικόνες χαράς να μείνουν για πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη, στην καρδιά και την ψυχή όσων το ζήσουν.
Όσον αφορά τα Ιωάννινα, οικοδεσπότης είναι το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και στην παρέα βρίσκονται ακόμα τα 3ο, 19ο, 24ο, 25ο Ιωαννίνων, το 2ο Ανατολής και το Δημοτικό Σχολείο Περάματος.
Σε όλες και όλους που θα συμμετέχουν η ευχή «καλή επιτυχία» συνοδεύεται με την απαραίτητη προσθήκη «καλή διασκέδαση» και σαφώς το «να το χαρείτε και να σας μείνει αξέχαστο».